+36 76 382 184 info@jeli2000.hu

CSÖPP MIX ALGA

CSÖPP MIX ALGA
csoppmix_alga._csepp_1

CSÖPP MIX ALGA

Az algakivonat olyan mikroelemeket is tartalmaz, amelyek talajainkban már alig fordulnak elő (vanádium, wolfram, szelén, stb.) de a növények számára nélkülözhetetlenek.

Oldat-lombtrágya természetes algakivonattal (Ascophyllum nodusum), gazdag növényi hormonokkal és más összetevőkkel, amelyek stimulálják a termények növekedését N-, P-, K-val, és a gondosan összeválogatott, a növények számára fontos mikroelemekkel együtt.

Megfelelő időben alkalmazva, az alga kivonatot tartalmazó lombtrágya lokálisan növeli a növényi hormonszintet (elsősorban a citokininek, auxinok), ami fokozza a növényi anyagcserét, serkenti a tápelemek felvételét és a szénhidrátok termelését és így termés növekedés, a növény jobb kondiciója az eredmény. A N, P, K és a mikroelemek jelenléte segít optimalizálni a növények tápelem tartalmának állapotát a gyors növekedéskor. Az algakivonatok a talajokat szerves anyagban dúsítják, csökkentik a felszín fényvisszaverő képességét, így, emelik a talajhőmérsékletet. Fokozódik a mikro- szervezetek aktivitása. Javul a vízbeszivárgás és az átszűrődés, nő a talaj vízmegtartó képessége. A talaj felső rétege rögzül, így csökken az eróziós veszteség.A termék segíti a növények növekedését, növeli a termés minőségét és a hozamot. Fokozza a növény stressztűrő képességét és az ellenálló képességét.

Alma, körte: 3,0 l/ha dózisban 5-8 alkalommal .Almánál a kezelés kezdete egérfül állapotban, körténél zöld fürtös állapotban ajánlott.

Csonthéjasok: 3,0 l/ha 3-5 alkalommal szabályos időközönként a szezonban szedésig.

Szőlő: 3,0 l/ha dózisban a kisleveles állapottól 2-3 hetes időközönként egészen szüretig alkalmazható.

Kukorica és csemegekukorica: a kezelést a gyomirtó szerekkel együtt 5-7 leveles állapotban ajánljuk.

Gabonafélék: 1,5 l/ha dózisban tőhajtásos állapotban. Ismétlés 6 héttel később és még egyszer a szárba induláskor. További előnyt jelenthet a 3,0 liter/ha használata kalászhá- nyás kezdetén. repce: Kezelés korán 6-8 leveles állapotban, 1,5 l/ha dózis- ban. Tavasszal az első kezelést korán ajánlott elvégezni a rovarölő szeres kezelésekkel együtt, majd 6 hét mulva , a virágzás elején megismételni 1,5 l/ha dózisban.

Zöldségfélék, saláta: 3,0 l/ha átültetett növényeknél, rögtön az átültetés után szükséges a kezelés. Használható a növekedési időszakban 3 hetes időközönként kijuttatva.

További Csöpp Mix Termékek