+36 76 382 184 info@jeli2000.hu

CSÖPP MIX BORON

CSÖPP MIX BORON
CSÖPP MIX BORON

CSÖPP MIX BORON

Gyors és hatékony foszfor- és bór ellátást biztosító koncentrált szuszpenziós levéltrágya kelatizált mikroelemekkel.

A generatív fejlődés legfontosabb makro- és mikroelemei a foszfor és a bór együtt.

A növény anyagcsere folyamatokban és az energia háztartásban betöltött szerepénél fogva a foszfor a termésképzés szempontjából alapvető jelentőséggel bír.

Nélkülözhetetlen tápelem, mely a fotoszintézisben, a légzésben, és szinte valamennyi biokémiai folyamatban szerepet játszik. Kulcsfontosságú az örökletes tulajdonságokat hordozó (DNS, RNS), valamint a növények energiaháztartásáért felelős vegyületekben (ATP, UTP stb.)

A bór fontos szerepet játszik a növényeknél a virágok megtermékenyülésében és a magkötésben. Jelentős szerepe a szénhidrát-anyagcserében, a keményítő és a cukor szállítódásában. Nélkülözhetetlen a nitrogén- és foszfor-anyagcserében, az aminosavak és fehérjék szintézisében.

A harmonikusan összeállított tápelem arány segíti mindkét hatóanyag jobb hasznosulását, ezáltal a virágképződést és megtermékenyülést.

A szuszpenzió forma lehetővé teszi speciális adalékanyagok hozzáadását, amelyek a levéltrágyázás hatékonyságát jelentősen javítják:

– egyenletes permetlébevonat képzése a levélen,

– kiváló levéltapadás,

– permetlé elpárolgás elleni védelem,

– permetlé újranedvesedése.

Cukorrépa: 2–3 l/ha 4–6 leveles korban, és röviddel a sorzáródás előtt

Alma: 2–3 l/ha 2–3-szor a piros bimbó és elvirágzás közötti időpontban valamint őszi feltöltésre

Csonthéjasok: 2–3 l/ha 2-szer a virágzáskor, majd virágzás után, és az őszi feltöltésre

Napraforgó: 2–3 l/ha 6-8 levélpáros állapotban, valamint csillagbimbós korban, a gombaölő szeres kezelésekkel egy menetben

Repce: 2–3 l/ha szármegnyúláskor, és bimbós állapottól a virágzás végéig

Szőlő: 2 l/ha virágzás elôtt, és virágzás után

Zöldségfélék: 2–3 l/ha 1 héttel a kiültetés után, a palánták gyors begyökeresedésére, helyrevetett állományokban kelés után 2–3 héttel, majd 2 alkalommal 8–10 naponként ismételve, valamint virágzás előtt a kötődés fokozására

Káposztafélék: 2–3 l/ha 4–6 leveles korban, és a fejképződés kezdetén, karfiolban a fejképzés alatt 2–3-szor Kukorica: 2–3 l/ha 1. kezelés: 4–5 leveles állapotban(csemege, hibrid) 2. kezelés: 7–9 leveles korban Dísznövények: 2–3 l/ha a bimbó kialakulásakor, és a virágzás elején

További Csöpp Mix Termékek